Follow Kalli

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Φασόλια στο φούρνο

Συνήθως, αυτό το φαγητό το κάνω με τους γίγαντες. Είπα να δοκιμάσω να το κάνω και με τα φασόλια, που προσωπικά μας αρέσουν λίγο παραπάνω.

Φασόλια στο φούρνο, Kalli's blog


Αφού μούλιασαν τα φασόλια από το βράδυ σε μπόλικο νερό, τα τοποθέτησα σε βαθύ πυρέξ.
Είχα ξεπαγώσει λουκάνικο, κατά προτίμηση λίγο πικάντικο, και συκωτάκι! Εδώ να σας πω πως δεν τρώω συκώτι. Δεν μου αρέσει. Αλλά, ο μικρός το λατρεύει οπότε... το έκοψα σε μπουκιές και το συκώτι.
Όλα μαζί στο βαθύ πυρέξ, μαζί με μπόλικη κόκκινη σάλτσα, μουστάρδα, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, ζωμό λαχανικών.
Θα ήθελα πολύ να είχα γάστρα! Αλλά, με ό,τι έχουμε. Οπότε, σκέπασα καλά με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο ώστε να εγκλωβίσω καλά το σκεύος.
Έμεινε στον φούρνο για τουλάχιστον 2 ώρες στους 200.

Η μυρωδιά δεν ήταν βαριά λόγο του συκωτιού, όπως περίμενα, ούτε κι η γεύση του! Πρώτη φορά που μου άρεσε κι έφαγα συκώτι! Κι όμως! Λουκούμι θα έλεγα πως έγινε και άρεσε και στα παιδιά! Ενώ συνήθως το συκώτι θα το κάνω στο τηγάνι ή στον φούρνο, του μικρού του άρεσε περισσότερο μαγειρεμένο κατά αυτόν τον τρόπο.

Στο σερβίρισμα, πρόσθεσα κομμάτια τυριού που μαλάκωσε και έδωσαν επίσης μια επιπλέον γεύση! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω κομμάτια κρέας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your comments make me smile :-)