Πλαστικό μπουκαλάκι, σπάγκος και καπάκια για ένα παιχνίδι!

12:07 μ.μ.
Λατρεύω τους εκπαιδευτικούς που στο πλαίσιο μαθήματος, βάζουν στα παιδιά να κάνουν κατασκευές ή ζωγραφιές, ώστε να ξετυλίξουν τις δεξιότητές τους, να διασκεδάσουν, να κάνουν κάτι διαφορετικό πέρα από τις καθημερινές εργασίες.
Αυτά τα project είναι η καλύτερη ώρα για τον junior!


Στάνταρ θα έρθει να κάνουμε πρώτα αυτά τα project και μετά όλα τα άλλα. Και φυσικά δεν τον αδικώ. 
Αυτή τη φορά το project ήταν να φτιάξουμε ένα παιχνίδι από πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας και συγκεκριμένα ένα παιχνίδι αρκετά παλιό... παραμένει όμως αρκετά διασκεδαστικό ακόμη και σήμερα, άσχετα εάν δυστυχώς τα έχουμε ξεχάσει αυτά τα παιχνίδια. 

Η αλήθεια δεν θυμάμαι πώς λέγεται αυτό το παιχνίδι... αλλά θα το αναγνωρίσετε. Είναι ένα ποτηράκι με σχοινί, όπου έχουμε δέσει μία μπαλίτσα και προσπαθούμε με το ένα χέρι να βάλουμε την μπαλίτσα στο ποτηράκι. 
Για το project με υλικά που έχουμε στο σπίτι, χρησιμοποιήσαμε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό ή χάρτινο ποτηράκι. Επίσης, χρησιμοποιήσαμε λίγο σπάγκο και καπάκια μπουκαλιών. Για εναλλακτική, λίγο αλουμινόχαρτο το οποίο το κάνουμε μπαλίτσα.
Ένα ψαλίδι ή μαχαίρι με μυτερή μύτη θα μας χρησιμεύσει για να κάνουμε τις απαραίτητες τρύπες. Είδες; Ούτε κόλλα θα χρειαστούμε!

 Το μπουκάλι το κόψαμε σε δύο μέρη, έτσι έχουμε δύο τέτοια παιχνιδάκια! 
Κάνουμε τρυπούλες για περάσει ο σπάγκος και τον δένουμε ώστε να μην φύγει. 
Κάνουμε τρύπες και στα καπάκια και περνάμε τον σπάγκο. Κάνουμε κόμπο για να μην φύγουν τα καπάκια και είμαστε έτοιμοι! 


Στο δικό του ο junior έβαλε μάτια και στόμα...μα φυσικά, δεν θα το άφηνε έτσι σκέτο...

Τόσο απλό! Τόσο γρήγορο! Και δεν έχουν σταματήσει να παίζουν! 
Τελικά, τα πιο απλά παιχνίδια είναι και τα πιο διασκεδαστικά... πόσο μάλλον όταν τα έχουν φτιάξει μόνα τους!

...σε μερικές στιγμές βρήκε ευκαιρία και η Μόκα και έπαιζε με την μπαλίτσα αλουμινόχαρτου και τα καπάκια...εμ να μην διασκεδάσει και το γατάκι μας;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.