Header Ads




"Θράψαλα γεμιστά με σάλτσα ούζου"



"Θράψαλα γεμιστά με σάλτσα ούζου"



Υπέροχο φαγάκι, καταπληκτικός μεζές!
Χωρίς πολλά λόγια....

Υλικά

4 μεγάλα θράψαλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 -3 ντομάτες(ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
1 φλ. του τσαγιού ρύζι(για πιλάφι)
1 ποτ. του κρασιού ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
μαϊντανό-άνηθο
προαιρετικά λίγη φέτα

Για την σάλτσα ούζου :

1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο 
1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο 
την σάλτσα από το ταψί...

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα θράψαλα και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια τους.



Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα πλοκάμια. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε.


Όταν η γέμιση έχει "δέσει" προσθέτουμε το ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο(όσο μας αρέσει). Αν θέλουμε βάζουμε και φέτα κομμένη σε κυβάκια!!!


Κατόπιν γεμίζουμε τα θράψαλα, κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο χυμό ντομάτας(περίπου 1/2 ποτήρι + 1/2 ποτ. νερό) αλάτι,πιπέρι και αφού σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου.


Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε την σάλτσα ούζου!!

Σε ένα μικρό τηγανάκι σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι,το σκόρδο και σβήνουμε με το ουζάκι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και την σάλτσα από το ταψάκι όπου ψήσαμε τα θράψαλα και αφήνουμε να σιγοβράσει και να "δέσει".
Σερβίρουμε στα πιάτα και περιχύνουμε με την σάλτσα και ψιλοκομμένο μαϊντανό!
Συνοδεύουμε με δροσερή σαλάτα εποχής και εννοείται.....παγωμένο ουζάκι!!!!






Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.