Follow Kalli

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Πεντικιούρ στο σπίτι, της Μάιρας Σαμαρά


· Εργαλεία – υλικά: 
λεκάνη, αφρόλουτρο, πετσέτα, ελαφρόπετρα, λίμες, νυχοκόπτη-ψαλίδι, πενσάκι νυχιών, εργαλείο για τα πετσάκια, μπατονέτες, ασετόν, διαχωριστικό σφουγγαράκι για τα δάχτυλα, σκληρυντική διάφανη βάση, χρωματιστό βερνίκι, γυαλιστικό-σταθεροποιητικό του μανό.


· Διαδικασία: 
Καθισμένη σε αναπαυτική θέση, βυθίστε τα πέλματά σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, όπου θα έχετε ήδη προσθέσει, άλατα μπάνιου - εναλλακτικά λίγες σταγόνες αφρόλουτρο, ή μια κουταλιά σόδα, που μαλακώνει τα σκληρά σημεία. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία, ώστε να μην είναι ενοχλητικά υψηλή και κρατείστε τα πόδια σας μέσα στο νερό για περίπου δέκα λεπτά, αφού νωρίτερα έχετε φροντίσει να αφαιρέσετε στο μπάνιο τα υπολείμματα από σκόνες, ιδρώτα κλπ, τόσο από τα πέλματα, όσο και από το εσωτερικό των νυχιών.

Χρησιμοποιώντας λευκή ή μαύρη ελαφρόπετρα (η μαύρη είναι πιο τραχιά και μπορεί να τραυματίσει τα πόδια, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική στα σκληρά σημεία), τρίψτε τις φτέρνες και τις σκληρές περιοχές, πρώτα στο ένα πόδι και ύστερα στο άλλο, όσο απαιτείται για να μαλακώσουν. Χρησιμοποιείστε ένα κοντό σκαμνάκι και μια απαλή πετσέτα για να ακουμπάτε το πόδι που περιποιείστε, την ώρα που το άλλο «περιμένει» μέσα στο νερό. Ξεβγάζετε εναλλάξ τα πόδια μέσα στη λεκάνη και συνεχίζετε όσο χρειαστεί.

Στη συνέχεια, κόψτε τα νύχια με το νυχοκόπτη ή το ψαλίδι, όχι τόσο βαθιά ώστε να τρυματίσετε το κρέας, αλλά αφήνοντας λίγα χιλιοστά. Το κόψιμο των νυχιών πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με ακρίβεια, όχι μόνο για λόγους ομοιομορφίας στο σχήμα τους, αλλά για να μην αρχίσουν να εισχωρούν οι γωνίες τους στο κρέας, όταν είναι κομμένες πολύ βαθιά και τα δάχτυλα πιέζονται από τα παπούτσια.


Για παρονυχίδες και πετσάκια υπάρχει στο «βαλιτσάκι» του πεντικιούρ το ειδικό εργαλείο, στρογγυλεμένο στην άκρη, με το οποίο σπρώχνετε τα μαλακά μέρη στην επιφάνεια ή τις εσωτερικές γωνίες των νυχιών προς τα μέσα, χωρίς να τα κόβετε. Θυμηθείτε ότι τα πετσάκια που αφαιρείτε θα ξαναβγούν πιο σκληρά και πιο άσχημα επάνω στα νύχια, γι’ αυτό αποφύγετε το κόψιμο, εκτός εάν κάτι περισσεύει τόσο εμφανώς, ώστε να χαλάει τη συνολική εικόνα. Οτιδήποτε πάντως κι αν κόβετε, κάντε το με το ειδικό πενσάκι για καλυύτερο έλεγχο και αποφυγή τραυματισμών. Ο νυχοκόπτης, αλλά και το ψαλίδι είναι αποκλειστικά και μόνο για τα νύχια. Οι αισθητικοί συμβουλεύουν ότι τα δάχτυλα που έχουν έντονα ταλαιπωρηθεί από το απρόσεκτο κόψιμο των παρονυχίδων αποκαθίστανται και επουλώνονται γρήγορα εάν σταματήσετε να τα τραυματίζετε, ακόμα κι αν τον πρώτο καιρό η εικόνα τους θα είναι μάλλον αντιαισθητική.


Ακολούθως τελειοποιείστε το σχήμα των νυχιών με τη σκληρή λεπτή λίμα, τετραγωνίζοντάς τα ή στρογγυλεύοντας τις άκρες, ανάλογα με το σχήμα των δαχτύλων, αλλά και το στυλ που θέλετε να δώσετε και βελτιώστε την υφή τους τρίβοντάς τα απαλά με τη μαλακή, λαστιχένια και πιο φαρδιά λίμα που θα βρείτε στο kit. Γενικά, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σκούρο βερνίκι, βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας έχουν αρκετή επιφάνεια και δεν είναι πολύ κοντά κομμένα, ενώ προτιμήστε το τετράγωνο σχήμα αν είστε αρκετά επιδέξια για να κάνετε μόνη σας γαλλικό πεντικιούρ.

Πριν αρχίσετε το βάψιμο κάντε εναλλάξ σε κάθε πόδι απαλό μασάζ με μια κρέμα με κόκους ειδική για πήλινγκ και στη συνέχεια απλώστε μια απαλή ενυδατική κρέμα ποδιών, ή απλώς τη λοσιόν σώματος. Αν θέλετε να διατηρείτε τα πόδια σας μαλακά, απλώνετε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε λίγη βαζελίνη στα πέλματα και φορέστε από πάνω μια λεπτή κάλτσα.

Πριν από το χρωματιστό βερνίκι απλώστε πρώτα μια στρώση διάφανης σκληρυντικής βάσης, που εμποδίζει και το σπάσιμο των νυχιών. Αν τα δάχτυλά σας ακουμπάνε μεταξύ τους εφαρμόστε ανάμεσά τους το ειδικό διαχωριστικό σφουγγαράκι, ώστε να μη δημιουργηθούν αποτυπώματα επάνω στο βερνίκι, πριν αυτό στεγνώσει. Στη συνέχεια περάστε δύο στρώσεις από το μανό της αρεσκείας σας, φροντίζοντας να στραγγίζετε το βουρτσάκι στο στόμιο της φυάλης, για να ελέγχετε τις κινήσεις σας και να μη βάφετε και το δέρμα γύρω από τα μικρότερα νύχια. Απλώστε την πρώτη στρώση στο ένα πόδι, στη συνέχεια και στο άλλο και περάστε τη δεύτερη και πάλι εναλλάξ, ώστε κατά τα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν να σταθεροποιηθεί το μανό.
Ξεκινήστε τη διαδικασία από το μεγαλύτερο ή το μικρότερο νύχι, ανάλογα με το πώς σας βολεύει, αρκεί η φορά να είναι από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο. Διορθώστε τα λάθη με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ασετόν. Εάν δε διαθέτετε πολύ επιδέξιο και σταθερό χέρι μην επιχειρήσετε να προσθέσετε με τη γραφίδα σχεδιάκια και στολίδια επάνω στα νύχια και περιοριστείτε σε ένα καλό βάψιμο. Ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με ένα γυαλιστικό, διάφανο ή περλέ και περιμένετε να στεγνώσουν τα νύχια για τουλάχιστον μία ώρα, εάν πρόκειται να φορέσετε κλειστά παπούτσια ή να ξαπλώσετε. Γενικά προτιμήστε να κάνετε το πεντικιούρ κάποια ημέρα που θα έχετε χρόνο, ώστε να μην το καταστρέψετε την τελευταία στιγμή, προσπαθώντας πχ να φορέσετε το στενό σας παντελόνι, περνώντας το επάνω από τα φρεσκοβαμμένα νύχια σας.


Μάιρα Σαμαρά, make up and nail artist
Επικοινωνία:
facebook page : Maira nails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your comments make me smile :-)