Header Ads




Σαραγλί


Σαραγλί
... ένα γλυκό από τα βάθη της Ανατολής!!!


Φτιαγμένο με λίγα και απλά υλικά, τραγανό και μελένιο, που μοσχοβολάει βούτυρο!


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο Βηρυτού(ή κρούστας για γλυκά)
350 γρ. αμύγδαλο(ανάλατο) ψιλοκομμένο *
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
λίγη κανέλα

Για το σιρόπι:

300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
2 κ.γλ. μέλι
λίγες σταγόνες λεμόνι 
1 ξυλάκι κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια καθαρή και λεία επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ανά δυο, πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο και τυλίγουμε καλά, χωρίς όμως να είναι πολύ σφιχτά για να μας γίνει αφράτο. 


Έπειτα σουρώνουμε λίγο το μπαστούνι μας με το φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Αφού συμπληρωθεί αυτή η διαδικασία με όλα μας τα φύλλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο από πάνω και αφήνουμε λίγο να "ποτίσει" και να πάει παντού.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην χαμηλή σχάρα, στους 150 βαθμούς για 2 ώρες!!!
Το αργό  ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία θα μας εξασφαλίσει ένα αφράτο υπέροχο αποτέλεσμα.
Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό μας από τον φούρνο,ετοιμάζουμε και το σιροπάκι μας,το οποίο βράζουμε για 2-3 λεπτά και αφήνουμε λιγάκι να γίνει χλιαρό. Το ίδιο και το γλυκό...
Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω στο χλιαρό γλυκό και αφήνουμε αρκετή ώρα να κρυώσει εντελώς και να απορροφήσει όσο περισσότερο σιρόπι γίνεται!
Το δικό μας βέβαια δεν πρόλαβε να κρυώσει καθώς ένας λιχούδης ποντικός τρύπωσε στην κουζίνα μας και έβαλε το χεράκι του,χαχαχαχα



Τέλος πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο αμύγδαλο και σερβίρουμε!!!

*Αντί για αμύγδαλο βέβαια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένο καρύδι, ή φυστίκι Αιγίνης!!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.