Header Ads




Berliner - ντονατσάκια φούρνου

Berliner
ή αλλιώς Ντονατσάκια φούρνου



Αφράτα γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού και σπιτική μαρμελάδα φράουλα!!!!!!

Αυτά κάνουμε εμείς όταν έχουμε αυπνίες χαχαχαχα.
Και έτσι έχουμε έτοιμο το πρωϊνό για μικρούς και μεγάλους,για κέρασμα στην δουλειά ή απλά για τις συνηθισμένες μας υπογλυκαιμίες!

Υλικά
(βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια)


1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό
450 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
3 κ.σ λιωμένο βούτυρο
5 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό γάλα και διαλύω την μαγιά. Έπειτα προσθέτω την ζάχαρη το αυγό και το αλεύρι και ζυμώνω. Τέλος προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Αν κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
Σκεπάζω  και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,περίπου 45' λεπτά.

Αφού φουσκώσει, κόβω τη ζύμη μου σε μικρά κομμάτια-μπαλάκια. Ανοίγω με τα χέρια και γεμίζω με πραλίνα ή μαρμελάδα.
Σχηματίζω μικρά πουγκάκια και μετά τα γυρίζω ανάποδα, έτσι ώστε η ένωση να είναι από την κάτω μεριά για να μην μου ανοίξει στο ψήσιμο.


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15' λεπτά ακριβώς!
Μόλις βγουν και όσο είναι ακόμη ζεστά τα αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανελίτσα!!!!!!!!!






18 σχόλια:

  1. Φαίνονται πεντανόστιμα!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και είναι Αγγελική μου,δοκίμασε τα και δεν θα χάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Βάσω μου χαίρομαι που τα δοκίμασες και σου άρεσαν!!!

      Διαγραφή
  4. Αποθηκεύω και θα αναμένετε εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αναμένουμε μαζί με φωτογραφίες παρακαλώ πολύ ;)

      Διαγραφή
  5. χαίρομαι πολύ που σε βρήκα!!!!
    αν βάλω κακουλε μυρωδικα τσουρεκιού; πειράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες!! Φυσικά και δεν πειράζει, είναι θέμα γούστου από μυρωδικά τι θα επιλέξουμε να βάλουμε!! Σίγουρα θα τους δώσουν άλλη πινελιά!! Να τα κάνεις και να μας πεις πως έγιναν!!

      Διαγραφή
  6. Ζάχαρη μπορώ να βάλω μέσα μαζι με κανέλα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πως θα βγει,δεν το έχω δοκιμάσει...ίσως να είναι πιο στεγνό. Δοκίμασέ το σε μερικά και πες μας τις εντυπώσεις σου για να το φτιάξουμε κι εμείς!

      Διαγραφή
  7. Μπορούμε να βάλουμε παραπάνω ποσότητα σοκολάτας μεσαά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια μπορείς να βάλεις όση ποσότητα θες,αρκεί να προσέξεις να κλείσεις καλά την ζύμη ώστε να μην σου ανοίξει και χυθεί στο ψήσιμο!!!Επίσης μπορείς να βάλεις ολόκληρο σοκολατάκι ή κομμάτι της αγαπημένης σου σοκολάτας!

      Διαγραφή
  8. Μπορώ αντί για ζάχαρη να βάλω αλάτι και να τα γεμίσω με τυρί και ζαμπον πχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζύμη αυτή είναι άγλυκη και πιστεύω ότι θα μπορούσες να δοκιμάσεις και την αλμυρή εκδοχή,χωρίς να προσθέσεις αλάτι.Δοκίμασε το και στείλε μας τις εντυπώσεις σου!

      Διαγραφή
  9. Κοριτσια στον αερα χρειαζονται 15 λεπτα;γιατι τα εχω στις αντιστασεις κ δεν εχουν ψηθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ χρησιμοποιώ πάντα αέρα στα γλυκά μου! Στα 15' λογικά θα έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα από πάνω, δεν θέλει να ψηθεί παραπάνω γιατί στεγνώνει και γίνεται σκληρό! Παίζει ρόλο πάντα και ο φούρνος.

      Διαγραφή
  10. Μπορούν να γίνουν κ νηστίσιμα; βάζοντας ποια υλικα;σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν θέλουμε νηστίσιμα, θα αναζητήσουμε άλλη εντελώς συνταγή. Η συγκεκριμένη δεν μπορεί να προσαρμοστεί, γιατί δεν θα βγει το ίδιο αποτέλεσμα. Την νηστίσιμη εκδοχή δεν την έχουμε δοκιμάσει.

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.