Follow Kalli

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το παιχνίδι του αγγέλου, Κάρλος Ρουιθ Θαφόν


Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ήδη μεταφραστεί σε 38 γλώσσες και είναι διεθνές best seller, με πρώτη έκδοση το 2009 από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι το δεύτερο μέρος τριλογίας, κάτι που έμαθα αργότερα, αφού το είχα διαβάσει. Ξεκίνησα λοιπόν την τριλογία με "Το παιχνίδι του αγγέλου" και μετά από αυτό, σίγουρα θα διαβάσω και τα υπόλοιπα.


Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας είναι "Η σκιά του ανέμου", δεύτερο "Το παιχνίδια του αγγέλου" και τρίτο και τελευταίο "Ο αιχμάλωτος του ουρανού". Μιας και ξεκίνησα από το δεύτερο της τριλογίας, ίσως οι πληροφορίες μου να είναι περιορισμένες, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να διαβάσεις το κάθε βιβλίο ξεχωριστά. Είναι διαφορετικές ιστορίες που όμως μέσα στην κάθε μια θα βρεις αναφορές από τα προηγούμενα βιβλία. Ίσως, για να έχεις την πλήρη εικόνα να πρέπει να διαβάσεις και τα τρία. Το σίγουρο είναι ότι θα σας μεταφέρει σε μια ιστορία τόσο σκοτεινή και ατμοσφαιρική, που σίγουρα θα θελήσετε να ακολουθήσετε τον Θαφόν σε όλες τις ιστορίες του.

Αν επιλέξετε να διαβάσετε Θαφόν να είστε προετοιμασμένοι πως δεν είναι εύκολο ανάγνωσμα και ίσως στις πρώτες σελίδες να σας κουράσει. Επιμείνετε όμως και συνεχίστε να ολοκληρώσετε την ανάγνωση του βιβλίου γιατί, πιστέψτε με, θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω!

Πρόκειται για ένα σκοτεινό, μαγικό, ατμοσφαιρικό, γεμάτο πλοκή βιβλίο με πολλά σημεία που σου προκαλούν τρόμο. Παράλληλα, ο Θαφόν σε βάζει σε σκέψεις μιας και διαπραγματεύεται τις πιο βαθιές επιθυμίες του ανθρώπου, ο οποίος είναι ικανός να πουλήσει την ίδια του την ψυχή στον Διάβολο για να τις πραγματοποιήσει ...φυσικά με οποιοδήποτε τίμημα. Κάτι που το έχουμε συναντήσει και σε άλλες ιστορίες της λογοτεχνίας, αλλά ο συγκεκριμένος συγγραφέας με την μαγική του πένα, το κάνει με μεγάλη δεξιοτεχνία!

Η αλήθεια περίμενα άλλο τέλος στην ιστορία, αλλά Θαφόν είναι αυτός και εμείς οι ταπεινοί θνητοί δεν έχουμε λόγο στις επιλογές του στην πλοκή.


Χαρακτηριστικά το kirkusreviews έγραψε το εξής, το οποίο μεταφέρει ακριβώς το ύφος του βιβλίου:

"Αν συνδυάσετε τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε με τον Χόρχε Λουίς Μπόχρες, προσθέσετε λίγο από το δημοσιογράφο-λογοτέχνη Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε και μία πρέζα Στίβεν Κίνγκ, τότε θα αποκτήσετε λίγη από την πάστα των ευαισθησιών του Θαφόν. Το αποτέλεσμα του βιβλίου είναι πέρα από ικανοποιητικό. Ο Θαφόν προειδοποιεί για τους κινδύνους που έχουν οι όποιες εμμονές του ανθρώπου, μέσα από μια δεξιοτεχνική λογοτεχνική αφήγηση".


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην καρδιά της Βαρκελώνης, σ’ ένα εγκαταλειμμένο μέγαρο, ένας νεαρός άντρας, ο Νταβίδ Μαρτίν, βγάζει τα προς το ζην γράφοντας ερωτικά μυθιστορήματα τρόμου με ψευδώνυμο. Στιγματισμένος από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και βασανισμένος από έναν ανέφικτο έρωτα, έχει βρει καταφύγιο στον κόσμο των βιβλίων και περνάει τις νύχτες του επινοώντας μπαρόκ ιστορίες για τον υπόκοσμο της πόλης. Μια μέρα, τα βήματά του τον οδηγούν σ’ ένα μυστικό κλειδωμένο δωμάτιο, όπου ανακαλύπτει φωτογραφίες και γράμματα που μιλάνε για τον μυστηριώδη θάνατο του προηγούμενου ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο Νταβίδ αποφασίζει να εξιχνιάσει την υπόθεση που εμποτίζει σιγά σιγά το είναι του σαν αργό δηλητήριο. Η παράλληλη πρόταση ενός Γάλλου εκδότη να γράψει ένα βιβλίο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ, με αντάλλαγμα μια περιουσία και κάτι παραπάνω, θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Σύντομα ο Νταβίδ θα συνειδητοποιήσει ότι περιβάλλεται από σκιές που απειλούν την ίδια του τη ζωή.
Ο μάγος της ισπανικής λογοτεχνίας μάς μεταφέρει και πάλι στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, σε μια περιπέτεια έρωτα και μυστηρίου, με φόντο την ατμοσφαιρική αλλά και σκοτεινή Βαρκελώνη.

Ο ΚΑΡΛΟΣ ΡΟΥΙΘ ΘΑΦΟΝ είναι ένας από τους πλέον διαβασμένους και αναγνωρισμένους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Γεννημένος στη Βαρκελώνη, ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα το 1993 με το εφηβικό μυθιστόρημα El principe de la niebla (Βραβείο Edebé) και ακολούθησαν τα El palacio de la medianoche και Las luces de Septiembre (συγκεντρωμένα σε έναν τόμο ως La trilogia de la niebla). Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, το οποίο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε διεθνές λογοτεχνικό φαινόμενο και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχώτη, το πιο πετυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας. Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ και Ο ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your comments make me smile :-)