"Βόρειο Σέλας", της Jennifer Donnely από Εκδόσεις Διόπτρα


Έχω βαλθεί να γνωρίσω την Jennifer Donnelly. Μετά την "Γέφυρα των Μυστικών" και "Επαναστατημένες ζωές" μου κίνησε την περιέργεια και πάω από το τελευταίο της βιβλίο προς τα πίσω, προς τα πιο παλιά. Φτάσαμε στο "Βόρειο Σέλας", ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, στον φόνο μιας νέας γυναίκας, που συγκλόνισε την τότε κοινωνία του προηγούμενου αιώνα.

Μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος γνωρίζεις την καθημερινότητα των γυναικών της τότε εποχής, αλλά και τις ανησυχίες τους, όπου οι μόνες υποχρεώσεις που είχαν ήταν να φροντίζουν την οικογένεια, το σπίτι, τα ζώα και τη γη τους. Ο,τιδήποτε άλλο θεωρούταν απαράδεκτο έως και τρελό ...με την βούλα! Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει τελικά η κοινωνία στις επιλογές μας; Πόσο ελεύθεροι μπορούμε να νιώθουμε; Πως μπορούμε να ξεφύγουμε από την προαποφασισμένη ζωή μας; ...μπορούμε όντως; Και με τι τίμημα;
Η Μάτι, η Γκρέις, η δεσποινίς Γουίλκοξ, είναι μερικές από τις γυναίκες που προσπάθησαν να κάνουν την διαφορά, σε έναν κόσμο που κρίνει και κατακρίνει τα μη-φυσιολογικά.

Ένα πέρα για πέρα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που περιπλέκει παράλληλα τις ιστορίες δύο γυναικών, της Μάτι και της Γκρέις, και σε καθηλώνει σελίδα σελίδα!

Το μυθιστόρημα αυτό, έχει κερδίσει μια σειρά από λογοτεχνικά βραβεία όπως το Los Angeles Times Award. Μεταξύ άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως το βιβλίο της χρονιάς από το amazon.


Ένα αντίτυπο θα γίνει δικό σας ακολουθώντας τους γνωστούς όρους:

1. Να κάνετε "μου αρέσει" στις σελίδες Kalli's blog και Εκδόσεις Διόπτρα.
2. Να κάνετε δημόσια κοινοποίηση την ανακοίνωση που θα βρείτε εδώ στο facebook. (Εάν δεν έχετε facebook απλά συμπληρώστε την φόρμα).
3. Να συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Ο διαγωνισμός ισχύει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου!

Η διαδικασία παραλαβής του βιβλίου είναι η εξής:

Οι κάτοικοι Αθηνών παραλαμβάνουν το δώρο τους από συνεργαζόμενο βιβλιοπωλείο με τις εκδόσεις Διόπτρα για το οποίο θα ενημερωθούν. Ενώ για κατοίκους εκτός Αθηνών η αποστολή γίνεται με courier.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδος.
~~~~~~~~~~~~~~

ΝΙΚΗΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΟΥΤΟΥ

~~~~~~~~~~~~~~


6 σχόλια:

 1. ��ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΟ 2017 ΝΑ "ΣΚΑΤΕ" ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ����AYTO ΜΑΛΙΣΤΑ....ΤΙ υπεροχοοοοο !!!! ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ !
  ��Ευχαριστουμε παρα πολυ και Μ Α Κ Α Ρ Ι��

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ��ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΟ 2017 ΝΑ "ΣΚΑΤΕ" ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ����AYTO ΜΑΛΙΣΤΑ....ΤΙ υ π ε ρ ο χ ο !!!! ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ !
  ��Ευχαριστουμε παρα πολυ και Μ Α Κ Α Ρ Ι��

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
  Ευχαριστούμε πολύ
  Καλές δουλειές πάντα με επιτυχίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.