Header Ads




"Ρεβυθάδα φούρνου με σαφράν"


Ρεβυθάδα φούρνου με σαφράν



Ρεβύθια...ένα όσπριο τόσο νόστιμο και θρεπτικό, που δύσκολα όμως συνηθίζουμε να το μαγειρεύουμε. Στο δικό μας σπιτικό τα λατρεύουμε όλα τα όσπρια και κυρίως τα ρεβύθια! Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει όμως τον κλασσικό τρόπο μαγειρέματος τους, δηλαδή σαν σούπα. 
Μετά από αυτή την συνταγή όμως, αλλάζουμε εντελώς τις συνήθειες μας....
Είχα ακούσει για την ρεβυθάδα φούρνου, αλλά ποτέ δεν είχα τολμήσει να την φτιάξω.
Και είναι τόσο απλή,τόσο εύκολη και τόσο, μα τόσο νόστιμη!!!!
Το μόνο που θα μας απασχολήσει, είναι ο χρόνος μαγειρέματος καθώς είναι χρονοβόρο αλλά πιστέψτε με...το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!!!!!

Υλικά

1 πακέτο ρεβύθια(500γρ.)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο 
1 φακελάκι(25 γρ) σαφράν-κρόκος Κοζάνης

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια μας σε χλιαρό νεράκι για 3-4 ώρες.
Σε μια γάστρα(εμείς χρησιμοποιήσαμε πυρίμαχο σκεύος) βάζουμε τα ρεβύθια μας, αφού πρώτα τα σουρώσουμε, προσθέτουμε σε φέτες το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σαφράν και το ελαιόλαδο και στο τέλος ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα ρεβύθια μας...περίπου 4-5 δάχτυλα πάνω από τα όσπρια. 


Κλείνουμε την γάστρα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς το πρώτο μισάωρο και κατόπιν χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 ώρες ακόμη.
Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο ,αν δείτε ότι τα ρεβύθια σας δεν είναι τόσο βραστερά.
Όταν ανοίξουμε την γάστρα θα δούμε ότι τα ρεβύθια μας έχουν μελώσει απίστευτα και έχουν πιει όλο σχεδόν το νεράκι τους!!!!!!!!!

Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού αν μας αρέσει....
...και
 Καλή μας όρεξη !!!!


4 σχόλια:

  1. Απίθανο πιάτο! Αγαπώ τα ρεβύθια σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εδώ στο σπίτι! Ειδικά η ρεβυθάδα με το κρύο είναι μούρλια πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αγαπάς τα ρεβύθια ,θα λατρέψεις και την ρεβυθάδα!!! Συνδύασε την με τονοσαλάτα,ελίτσες και ζεστό ζυμωτό ψωμάκι....σκέτη τρέλα!!!!

      Διαγραφή
  2. υπάρχουν τόσοι πολλοι τρόποι να φτιάξεις ένα φαγητό και δεν υπάρχει λόγος για περιορισμούς...Φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα!!! Έτσι κι αλλιώς η μαγειρική είναι έμπνευση,είναι πειραματισμός,είναι δημιουργία!!! Πολλά φιλιά...

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.