Header Ads




"Χοιρινά σνίτσελ στον φούρνο"


Τα χοιρινά σνίτσελ είναι τα αγαπημένα του γιου μου, που αν και δύσκολος στο κρέας, είναι τα μόνα που τρώει μανιωδώς.
Και κάθε φορά που τα φτιάχνουμε εξαφανίζονται σε χρόνο-ρεκόρ!!!
Αυτή την φορά κάναμε κάποιες αλλαγές στην όλη διαδικασία του "παναρίσματος" και μας άρεσαν πολύ περισσότερο. Αντικαταστήσαμε την φρυγανιά με παξιμάδια και βρώμη και προσθέσαμε μπαχαρικά!!
 Έγιναν υπέροχα...οπότε...σας τα παρουσιάζουμε!



Υλικά

3 φέτες χοιρινό σνίτσελ
1 αυγό
Αλεύρι
Γάλα
Αλάτι-πιπέρι
3-4 Κριθαρένια παξιμάδια
4 κουτ.σούπας Βρώμη
1 κουτ.γλ τριμ. Λιναρόσπορος
1/2 κουτ.γλ  καπνιστή πάπρικα
μουστάρδα 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε αλείφουμε και με λίγη μουστάρδα. Αφού τα αφήσουμε λίγο να απορροφήσουν, τα βουτάμε σε αλεύρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περίσσιο. 
Έπειτα τα βουτάμε στο μείγμα του αυγού: χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα και πιπέρι.
Μετά χτυπάμε στο μίξερ τα κριθαρένια παξιμάδια με την βρώμη, τον λιναρόσπορο και την πάπρικα και με αυτό "πανάρουμε" τα σνίτσελ μας.


Τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα!


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς(αέρα) για μισή ώρα περίπου!
------------------ 
Σερβίρεται με τηγανιτές πατατούλες, ρύζι, πουρέ ή με δροσερή πατατοσαλάτα (όπως εμείς)!!!

Καλή σας όρεξη



Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.