Header Ads




Εύκολο τυρόψωμο!


Πολλές φορές για να φτιάξεις κάτι πολύ yummi, θες πολύ λίγα υλικά, όπως στην περίπτωση αυτή, που θέλουμε παρά μόνο 1 κουτάκι μπύρα, 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τυρί φέτα (όσο θέλουμε - εγώ βάζω αρκετή γιατί μας αρέσει).


Και καλά καταλάβατε... φτιάχνουμε τυρόψωμο! 
Η διαδικασία είναι πολύ πολύ απλή. Ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι με την μπύρα. Θα γίνει ένα ζυμάρι που θα κολλάει στο χέρι. Μην ανησυχείτε.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την ενσωματώνουμε με το ζυμάρι. That's it!



Λαδώνετε ένα ταψάκι, ή φόρμα μακρόστενη, ρίχνετε λίγο λαδάκι πάνω στο ζυμάρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Ο χρόνος τώρα, είναι ανάλογα τον φούρνο σας.

Είδατε ότι δεν προσθέσαμε καθόλου αλάτι. Δεν χρειάζεται ούτε κόκκο. Άλλωστε η μπύρα και το τυρί είναι υπέρ αρκετά για την αλμυρότητα που θέλουμε.
Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το βγάλετε από την φόρμα.

Αυτή η εκδοχή είναι που μας αρέσει πολύ. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά, να μην βάλετε καθόλου τυρί, να προσθέσετε αλλαντικά, να βάλετε ποικιλία τυριών. Ακόμη ...να κάνετε εκδοχή με μερέντα!

Είναι ένα γρήγορο, πολύ οικονομικό ψωμάκι, που μπορείτε να δώσετε και στα παιδιά για το σχολείο.


Καλή σας όρεξη! :)





11 σχόλια:

  1. Μπαίνει στην λίστα των προσεχως μου!!!! Φαινεται μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο εύκολο Κάλλη μου!! Αλλά δε νομίζω να ενδείκνυται για παιδιά με τη μπύρα, σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τα παιδιά, γιατί το αλκοόλ εξατμίζεται. Μένει αυτή η λίγο πιο ιδιαίτερη γεύση που δίνει η μπύρα.

      Διαγραφή
  3. Πανεύκολο εε!!!!!
    Θα το δοκιμάσω!! μας αρέσουν τα τηγανόψωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ τυρόψωμο ήθελα να γράψω!! όπως και αν χει φαίνεται νοστιμότατο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολες συνταγές και οικονομικές! ;)

      Διαγραφή
  5. megalo i mikro koutaki biras?kai to alevri posa gramaria ehei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κλασσικό κουτάκι μπύρας χρησιμοποιώ, δηλαδή 330ml. Και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500gr. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.