Header Ads




Μηλόπιτα... η τέλεια, από την Μαρίνα


Μια εύκολη συνταγή, νόστιμη και γρήγορη!
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
• 5 κούπες αλεύρι
• 1 baking powder
• 250 γρ μαργαρίνη
• ¾ κούπας καστανή ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1 αυγό
• Ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη γέμιση:
• 5 μήλα
• χυμό από μισό λεμόνι
• 1 κουταλιά κανέλα
• ½ κούπα καστανή ζάχαρη
• Σταφίδες, κομμάτια σοκολάτας, cranberries 
Πώς το κάνουμε:
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε χονδρά κομμάτια. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με την κανέλα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
2. Έπειτα, στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αυγό, τη μαργαρίνη, τη βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη και το ξύσμα.
3. Η ζύμη της πίτας, θα γίνει τρίμματα σαν του τραχανά. Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, βάζουμε τα 2/3 της ζύμης, από επάνω βάζουμε το μείγμα των μήλων και τέλος το καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
4. Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και στους 175 βαθμούς για ακόμα μισή ωρίτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, θα κάνει την μηλόπιτα πιο γευστική!!! Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου θείας και την προτείνω σε όλους να τη δοκιμάσετε. Μια ακόμη πειραγμένη συνταγή (από εμένα) που την εμπνεύστηκα από τις συνταγές της παρέας.
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή την φίλη μας Μαρίνα!
Όπως μας είπε, γίνεται το ίδιο νόστιμη σε ατομικές μερίδες!
Δοκιμάστε την!

1 σχόλιο:

  1. ΝΟΤΙΛΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ28 Σεπτεμβρίου 2016 - 4:23 μ.μ.

    Μπράβο!!!! Ή καλύτερη τρφτη μηλοπιτα που έχω δοκιμάσει. Την έκανα με ξινομηλα και πρόσθεσα και καρύδια ήταν τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.