Header Ads




Καγιανάς με χωριάτικο λουκάνικο!



Αγαπημένο φαγάκι όλης της οικογένειας,αλλά και πολλών οικογενειών ακόμη...Καγιανάς,όπως το λένε στον τόπο μου, ή στραπατσάδα όπως το λένε άλλοι.
Όπως και να το πεις η νοστιμιά και η απλότητα αυτού του φαγητού είναι ίδια!!!!
Πάμε να το φτιάξουμε;;;

Θα χρειαστούμε: 

6 αυγά 
3 ώριμες ντομάτες-ή μια συσκευασία ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 μικρό κρεμμύδι(τριμμένο) 
1 χωριάτικο λουκάνικο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
προαιρετικά λίγη φέτα

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις φρέσκιες ντομάτες(ή την συσκευασία),με αλάτι ,πιπέρι και ρίγανη και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πιει τα υγρά,πάντα ανακατεύοντας.Εγώ αυτή τη φορά αντί για ρίγανη πρόσθεσα καπνιστή πάπρικα και ειλικρινά απογείωσε την γεύση.
Δοκιμάστε το!!!


Μετά προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε φετούλες,
αφού πρώτα το έχουμε τηγανίσει ελαφρώς.


Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά,προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι και τα ενσωματώνουμε στο τηγάνι μας ,μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ομελέτα.


Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα,πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένη φετούλα και απολαμβάνουμε !!!

Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.