Header Ads




Πρακτικός τρόπος κατάψυξης μυρωδικών...

Συνήθως αποφεύγω να παίρνω φρέσκα μυρωδικά γιατί δεν τα χρησιμοποιώ άμεσα και τις περισσότερες φορές τα πετάω.
Έχω κατά καιρούς καταψύξει, αλλά δεν ήταν πρακτικό στο να χρησιμοποιήσω ένα μέρος μόνο. Με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα μερικές ιδέες και είπα σήμερα που πήρα ένα ματσάκι άνηθο να κάνω μια δοκιμή.

Ψιλόκοψα λοιπόν τον άνηθο και γέμισα θηκούλες παγοκύστες. Έβαλα λίγο ελαιόλαδο και στην κατάψυξη. Λίγο που μου έμεινε, το χώρισα σε 3 μέρη και το έβαλα σε σακουλάκια ισομερή όσο γινόταν, τα πατίκωσα να είναι όσο γίνεται πλακέ για να ξεπαγώνουν πιο εύκολα, και στην κατάψυξη κι αυτά.



Πιστεύω πως άνετα μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο και με άλλα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, κλπ.
Ή ακόμη και παγάκια με μυρωδικά και ζωμό.
Έτσι είναι εύκολο να βγάζουμε κάθε φορά 1 παγάκι ή περισσότερα, ανάλογα πόσο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, και κατευθείαν στο φαγητό! Καλό είναι να υπολογίσουμε κάθε παγάκι πόση ποσότητα είναι χοντρικά, για να ξέρουμε πόσα παγάκια θα χρειαστούμε.
*Υπολόγισα ότι το κάθε παγάκι έχει περίπου 2-3 τσιμπιές άνηθου (όπως πιάνουμε με τα ακροδάχτυλά μας).

Θέλω να πιστεύω πως είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να διατηρήσουμε μυρωδικά περισσότερο καιρό, αλλά και για να τα ξεπαγώνουμε πιο εύκολα!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.