Header Ads




Εξωτική δροσιά!!!

Καλοκαίριασε και οι λιγουρίτσες μας συνεχίζονται....
Τώρα όμως ,αναζητάμε κάτι ελαφρύ και δροσερό. Φτιάχνουμε λοιπόν,ένα γλυκό ψυγείου με απλά υλικά και πολύ πολύ ελαφρύ και χωνευτικό!



Υλικά

500 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουτί φυτική σαντιγί
2 κουτιά ζελέ ανανά
1 κομπόστα ανανά

Εκτέλεση

Πρώτα στραγγίζουμε την κομπόστα (χωρίς να πετάξουμε το σιρόπι ) και έπειτα κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φέτες του ανανά. 
Κατόπιν ετοιμάζουμε τους δυο φακέλους ζελέ,όπως λέει η συσκευασία,αλλά αντικαθιστούμε το ένα ποτήρι νερό με ένα ποτήρι σιρόπι ανανά(αυτό της κονσέρβας).Αφήνουμε λίγο το ζελέ να κρυώσει...
Εν τω μεταξύ,χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί και μόλις αφρατέψει ρίχνουμε το γιαούρτι. Έπειτα προσθέτουμε τον ζελέ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι.
 Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα και τα κομμάτια του ανανά,βάζουμε σε μπολ,ή φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.




Αντί για ανανά,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδάκινο ή οποιαδήποτε κομπόστα εσείς προτιμάτε και την ανάλογη γεύση ζελέ που ταιριάζει!
Άλλωστε έχουμε πει πως, η κουζίνα θέλει φαντασία!!!

Καλή σας απόλαυση!!!



2 σχόλια:

  1. To γιαούρτι που χρησιμοποιείς είναι στραγιστό ή απλό?
    Πολύ ωραίες και βοηθητικές αναρτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ στραγγιστό γιαούρτι!Δίνει ωραία υφή και έχει ήπια γεύση στο γλυκό!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.