Header Ads




Μπομπάτα νηστίσιμα κρουασάν


Για αυτή την συνταγή ευχαριστούμε πολύ την φίλη μας Μαρίνα που την μοιράστηκε μαζί μας!! Φαίνεται πολύ εύκολη και πολύ όμορφα εμφανισιακά τα κρουασανάκια!! Δοκιμάστε την και στείλτε μας τις εντυπώσεις σας!!



~~~~~~~~~~~~~

Επειδή η Kalli Kent δεν κάθεται ήσυχα και μας τρέλανε με την Merenda, είπα να ενοχλήσω λίγο το μενού νηστείας. Η συνταγή είναι από τις Οι Συνταγές της Παρέας αλλά πάλι "πειραγμένη", λίγο! Πρόσθεσα ξύσμα πορτοκαλιού και σε ορισμένα κρουασάν μαρμελάδα πορτοκάλι μαζί με τη κουβερτούρα.


Τι χρειαζόμαστε:

Μπομπάτα νηστίσιμα κρουασάν

500 γρ.αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν...
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/8 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. σπορέλαιο
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/6 φλ. χλιαρό νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
κουβερτούρα κομμένη σε 20-24 τετραγωνάκια


Πώς το κάνουμε:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι ή ακόμα καλύτερα στον αρτοπαρασκευαστή.
Αν το κάνουμε στο χέρι αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης με απόσταση μεταξύ τους.
Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 C για 20-25΄.
Μόλις τα βγάλουμε απ΄ το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.


1 σχόλιο:

  1. Τέλεια κρουασανάκια.. Μοσχομύρισε όλο το σπίτι, καθώς ψηνόταν.. 1η μέρα νηστείας με φοβερές γεύσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.