Header Ads




Λεμονόπιτα χωρίς φύλλο, με φρέσκα βιολογικά λεμόνια!


Όταν σου φέρνουν φρεσκότατα και βιολογικά λεμόνια, δεν έχεις παρά να κάνεις άμεσα κάτι! Κι εμείς κάναμε λεμονόπιτα! Δεν μπορώ να σας περιγράψω την μυρωδιά τόσο του φρέσκου λεμονιού και άλλο τόσο της λεμονόπιτας! Λοιπόν η συνταγή...


Τα υλικά...
2 λεμόνια
3 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα (ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι)
1 κουταλιά σούπας baking powder
300γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι...
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
φλούδες ενός λεμονιού


Πλένετε καλά τα λεμόνια και τα κόβετε σε κομμάτια. Αφαιρείτε το λευκό μέρος τους γιατί πικρίζει. Στο μπλέντερ πολτοποιείτε την ψύχα και την φλούδα.
Χτυπάμε πολύ καλά στο mixer την ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέστε το γάλα (ή το γιαούρτι) και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε το σιμιγδάλι και το baking powder. Τέλος το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα λεμόνια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Χαράζουμε και σιροπιάζουμε την λεμονόπιτα με το που βγει από τον φούρνο. Να είναι δηλαδή ζεστή η λεμονόπιτα και κρύο το σιρόπι.


Καλή σας όρεξη!!

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Έχει γίνει πάρα πολύ καλό , και τελικά μας άρεσε περισσότερο από όσο η πορτοκαλόπιτα, η οποία μπορεί να γίνει σχεδόν με την ίδια συνταγή!!

      Διαγραφή
  2. Λατρεύουμε το λεμόνι οικογενειακως!
    Θα την δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεύουμε κι εμείς το λεμόνι οικογενειακώς!! Οπότε ...φαντάζεσαι τι έχει γίνει!! Αναμένω όταν την δοκιμάσετε τις εντυπώσεις!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.