Header Ads




Η βασίλισσα των ταρτών! Πάστα Φλώρα!


Η τάρτα αυτή θεωρείτε η βασίλισσα των ταρτών!! Το παν στην γεύση είναι πρώτον η ζύμη, και δεύτερον η μαρμελάδα!! Μετά είναι πολύ πολύ αγάπη όπως χρειάζεται πάντα όταν μαγειρεύουμε!! Αλλιώς ότι κι αν κάνουμε δεν πετυχαίνει.

Αυτή η Πάστα Φλώρα είναι η ειδικότητα της μητέρας μου!! Και η μαρμελάδα, είναι η ειδικότητα της πεθεράς μου, μαρμελάδα σύκο!!

Τα υλικά λοιπόν που χρησιμοποιούμε για την ζύμη της τάρτας είναι τα εξής:

1 κούπα βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κροκάδια
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/4 κουταλάκι βανίλια
3 κούπες αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι baking powder


Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίξτε ένα ένα τα ασπράδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίξτε και το κονιάκ. Σταματήστε το ανακάτεμα και ρίξτε το αλεύρι. Ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει και να είναι εύπλαστη.

Στρώνετε την ζύμη στην φόρμα τάρτας, κρατώντας λίγη για τα κορδόνια. Στρώνεται την μαρμελάδα της αρεσκείας σας (μπορείτε να καλύψετε την βάση της τάρτας με 2 διαφορετικές μαρμελάδας). Κάνετε κορδόνια με την ζύμη και τοποθετείτε πάνω από την μαρμελάδα.

Ψήνεται στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Είναι ωραιότατη και ζεστή και κρύα!!

Καλή σας όρεξη!!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.