Θέμα της εργασίας "Ο Σκαντζόχοιρος"!

Από μια εργασία στο σχολείο καταλαβαίνεις την ψυχοσύνθεση του παιδιού, αλλά και το τι έχει βάλει στο μικρό του κεφαλάκι από τις προηγούμενες και νυν χρονιές!
Λαμπρό παράδειγμα μία εργασία μιας 9χρονης μαθήτριας! Ευχαριστούμε πολύ την μαμά που την μοιράστηκε μαζί μας!

Το θέμα της εργασίας "Ο Σκαντζόχοιρος"!

Υπάρχουν τόσα και τόσα κείμενα για το συγκεκριμένο χαριτωμένο ζωάκι, αλλά η μικρή μας μαθήτρια διάλεξε το παρακάτω μύθο! Γιατί άραγε;


"Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ...

ΜΥΘΟΣ :

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων, πολλά ζώα πέθαιναν απ’ το κρύο. Οι σκαντζόχοιροι κατάλαβαν την κατάσταση κι αποφάσισαν να ενωθούν σε ομάδες. Έτσι θα προστατευόντουσαν και θα ζέσταινε ο ένας τον άλλο. Όμως τα άκανθα του καθ’ ενός πλήγωναν τους πιο κοντινούς του συντρόφους.

Γι’ αυτό, για ν’ αποφεύγουν τις γρατσουνιές, αποφάσισαν ν’ απομακρυνθούν ο ένας απ’ τον άλλο…. κι άρχισαν να πεθαίνουν από τα κρυοπαγήματα. Όσοι απόμειναν ζωντανοί έπρεπε να διαλέξουν: ή ν’ αποδεχτούν τ’ αγκάθια των διπλανών τους ή να εξαλειφτούν ως είδος. Με σοφία, αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν όλοι μαζί. Έτσι έμαθαν πως για να συμβιώσεις πρέπει να φας πότε-πότε και καμιά γρατσουνιά από εκείνον που σου είναι πιο κοντινός, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ζεστασιά που μπορούμε να μοιραστούμε. Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν να συμβιώνουν και ως είδος να επιβιώσουν ως τις μέρες μας."


Εσείς θα μπορούσατε να διαλέξετε χαρακτηριστικότερο κείμενο για τον Σκαντζόχοιρο;

 

4 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.