Header Ads




Τάρτα με σταφύλια!

Μιας και τα σταφύλια έχουν την τιμητική τους είπαμε να τα χρησιμοποιήσουμε!


Δροσερό γλυκάκι λοιπόν ετοιμάσαμε...κάτι ανάμεσα σε τάρτα και cheesecake...



Υλικά

Για την βάση:
150 γραμμάρια μπισκότα (digestive) 
50 γραμμάρια μαργαρίνη
50 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά ανάλατα

Για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια μαργαρίνη
100 γραμμάρια κορν φλάουρ
100 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια φρουκτόζη (ή ζάχαρη άχνη)
2 βανίλιες


Για το στόλισμα:
 φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας
 μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

 Πολτοποιούμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με την λιωμένη μαργαρίνη.Στρώνουμε την βάση σε ένα ταψάκι ή τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο,μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 700 ml γάλα με την φρουκτόζη και αφήνουμε να βράσει.Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ,τις βανίλιες και το υπόλοιπο γάλα(300 ml).
 Όταν βράσει το γάλα,κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ,ανακατεύοντας πολύ καλά να μην σβολιάσει.Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο,συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη ,βγάζουμε την βάση από το ψυγείο και την στρώνουμε από πάνω.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και στολίζουμε με τα φρέσκα φρούτα που μας αρέσουν.Εμείς διαλέξαμε σταφύλια(η εποχή τους βλέπετε)μπανάνα και ροδάκινα.
 Τέλος ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι 3-4 κουταλιές μαρμελάδα(εμείς βάλαμε ροδάκινο) με λίγο νεράκι,ίσα ίσα να λιώσει και να γίνει πιο αραιή. Με αυτό περιχύνετε τα φρούτα,τα οποία θα αποκτήσουν γυαλάδα και δεν θα μαυρίσουν στο ψυγείο!! 


Καλή σας επιτυχία!!!

2 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.