Header Ads




Καρυδόπιτα από τις πιο νόστιμες!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
250γρ. καρύδι τριμμένο
200γρ. μαργαρίνη λιωμένη
 2κ.γ. μπέικιν

Για το Σιρόπι θα χρειαστείτε:

2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
ξύλο κανέλας


  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα το οποίο βράζουμε για 10 με 20 λεπτά.
  • Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και ρίχνουμε την μαργαρίνη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν με το αλεύρι και τέλος τα καρύδια.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι και χαράσουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά να πάει παντού.
  • Η καρυδόπιτα θα πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό!



Μπορείτε να σερβίρετε την καρυδόπιτα σκέτη, ή με παγωτό, ή και με σιρόπι της αρεσκείας σας, ή γιαούρτι, ή γλυκό του κουταλιού, ή ...ότι τραβάει η όρεξή σας!!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.