Header Ads




Μαγειρεύουμε Σουηδικά Κεφτεδάκια


Σήμερα μαγειρεύουμε σουηδικά κεφτεδάκια... Μαζί με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ είναι τέλεια! Συνδυάστε τα με σαλάτα μαρούλι και ρόκα και ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί!



ΥΛΙΚΑ


1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
1 κιλό κιμάς μισός μοσχαρίσιος μισός χοιρινός
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
1 αβγό
αλάτι, ππιπέρι, ρίγανη, κύμινο
1/2 φλ. λάδι για το τηγάνισμα



ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ


3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο να γίνει διάφανο. Το προσθέτουμε στον κιμά και μουσκεύουμε την ψίχα στο γάλα. Τα προσθέτουμε στον κιμά (χωρίς να τα στίψουμε πολύ, να έχουν υγρασία) και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για μία ώρα να ξεκουραστεί. 

Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο λάδι. Όταν τηγανίζονται τα κεφτεδάκια μας τα βάζουμε στην πιατέλα.


Αφήνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το αλεύρι ανακατεύοντας και δένοντας τη σάλτσα. Σερβίρουμε στο πιάτο 5-6 κεφτεδάκια με σάλτσα και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές και αν έχουμε μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.