Header Ads




Μαγειρίτσα η Παραδοσιακή

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά! Ειλικρινά λυπάμαι πολύ που το τιμάμε μόνο το Πάσχα! Η συνταγή προέρχεται από προ-προ γιαγιά μου, από Σμύρνη! Από πέρσι "μυήθηκα" στο μαγείρεμα της Μαγειρίτσας μιας και περνά από γενιά σε γενιά, ε έπρεπε να τηρήσω την παράδοση!



Η προετοιμασία ξεκινάει από το πρωί σήμερα και το απόγευμα γίνεται το μαγείρεμα για να είναι φρέσκια. Για να δούμε λοιπόν τα υλικά που θέλουμε:

1 κομμάτι από μοσχάρι
1 κομμάτι από κοτόπουλο κατά προτίμηση μπούτι
1 κομμάτι από αρνάκι
1 κομμάτι κατσίκι
1 κομμάτι γαλοπούλα
1 κομμάτι χοιρινό
2 κλωναράκια κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
αυγά
λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
λάδι


Βράζουμε τα κρεατικά και κρατάμε το ζουμί.
Από τα κρεατικά κρατάμε σύνολο 1 πιάτο. Τα κάνουμε φλύδες φλύδες, όχι κομματάκια.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
Προσθέτουμε τα κρεατικά και τα αφήνουμε να σωταριστούν στο λάδι.
Προσθέτουμε το ζουμί όπου είχαν βράσει τα κρεατικά, σιγά σιγά.
Αφήνουμε να πάρει βράση, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
Περιμένουμε να βράσει το ρύζι.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι, ανακατεύοντας καλά.
Με μία κουτάλα προσθέτουμε λίγο λίγο από την σούπα στα αυγά με το λεμόνι ανακατεύοντας καλά για να μην μας κόψει το αυγό. Προσθέτουμε αρκετές κουταλιές από την σούπα.
Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά που ανακατέψαμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Η ποσότητα του λεμονιού και του αλατιού είναι κατά την προτίμηση την δική σας. Όσο αφορά τα αυγά, αναλογεί 1 αυγό για κάθε άτομο.

Εμείς την προτιμάμε με αρκετό λεμόνι!! Τα υπόλοιπα κρεατάκια που μπορεί να έχουν μείνει, μπορείτε να τα μαγειρέψετε με σαλτσούλα, μην πάνε χαμένα!!

Καλή σας όρεξη και Καλή Ανάσταση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.