Header Ads




Σπιτικά πιροσκί

Τα λατρεύουμε! Τα τσακίζουμε! Κυρίως όταν η γέμιση έχει πατάτα και λουκάνικο! Μια πολύ εύκολη συνταγή για να σας πετύχει η ζύμη! Γιατί στα πιροσκί, όλη η 'μαγεία' είναι στην ζύμη!





Υλικά



1 ποτήρι χλιαρό γάλα

1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουτάλι αλάτι
1 κουτάλι βούτυρο
1 αυγό
2 κουταλιές λάδι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 6-7 κούπες) 

Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και στο νερό.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο, το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε λίγο για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε μπάλες ζύμη σε μέγεθος του μπαλάκι του τένις. Ανοίγουμε κάθε μπάλα και βάζουμε λίγη από την γέμιση που θέλουμε.
Κλείνουμε καλά την ζύμη, τσιμπώντας την για να κλείσει όσο το δυνατόν καλά και να μην μας ανοίξουν.
Έχουμε ζεστάνει μπόλικο λάδι σε κατσαρολάκι και τηγανίζουμε, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά (γιατί θα σας αρπάξουν αμέσως απ'έξω και μέσα θα μείνουν ωμά), μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά.

Και την επόμενη ημέρα είναι υπέροχα για το πρωινό!
(Δυστυχώς η φωτογραφική δεν συνεργάζεται σήμερα, οπότε φωτογραφία την επόμενη φορά)

Καλή σας όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Σήμερα τα δοκιμάσαμε κι εμείς και .....ξετρελαθήκαμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ τα σημείωσα και φεύγω σφαίρα για σούπερ! Η πατάτα μέσα με έπεισε απόλυτα! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γέμιση πατάτα είναι από τις αγαπημένες μου!! Αν βάλεις και λίγο μπέικον και τυρί ...θα είναι μαγικά!! Αναμένω εντυπώσεις σου!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.