Header Ads




Μπακαλιάρος γιαχνί !!!

Είσαστε έτοιμοι για νέα συνταγούλα;;;; 

Επειδή η αυριανή μέρα απαιτεί μπακαλιάρο,θα σας δώσω μια διαφορετική ιδέα.Μια παραδοσιακή συνταγή της ιδιαίτερης πατρίδας της μητέρας μου,της Καλαμάτας!!!
Μπακαλιάρος παστός γιαχνί,με πατατούλες...
Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε...





Υλικά που θα χρειαστούμε:

 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες (ή μια κονσέρβα χυμό ντομάτας)
αλάτι-πιπέρι-λίγη ριγανίτσα
ελαιόλαδο(1 κούπα περίπου)

Καθαρίζουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας,για 24 ώρες συνήθως.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο με το λάδι και προσθέτουμε τις πατάτες μας,κομμένες σε κυδωνάτα κομμάτια.Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας,την ρίγανη και το αλατοπίπερο(προσοχή στο αλάτι,γιατί μετά θα μπει και ο μπακαλιάρος μας) και λίγο νερό(να σκεπάσει ίσα ίσα το φαγητό μας).Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μισοψηθούν οι πατάτες μας και κατόπιν προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και ανακατεύουμε απαλά να μην διαλυθεί.Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νεράκι...όταν οι πατάτες είναι έτοιμες ,σερβίρουμε το φαγητό μας!
Συνοδέψτε το πιάτο σας με φρέσκο ζεστό ψωμάκι και φετούλα!!!!!




Τολμήστε λοιπόν να το φτιάξετε και πείτε μας τις εντυπώσεις σας......
                                                                                           Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.