Header Ads




'' Μελιτίνια Σαντορίνης ''

Ένα υπέροχο παραδοσιακό,πασχαλινό γλύκισμα ,που προέρχεται από την Σαντορίνη είναι τα ''Μελιτίνια''!!!! 






Υλικά

Για το φύλλο:
 1 κιλό αλεύρι
2 κουτ.σούπας βούτυρο
3 ασπράδια
2 βανίλιες
νεράκι (όσο χρειαστεί για να έχουμε μια σκληρή ζύμη)

Για την γέμιση:
1 κιλό ανθότυρο
1 κιλό ζάχαρη
3 αυγά(κρόκους)
1 φακελάκι μαστίχα(πολύ καλά τριμμένη)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(ίσως πάρει και παραπάνω)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα την γέμιση,ανακατεύοντας στο μίξερ την ζάχαρη,τα αυγά,το ανθότυρο και την μαστίχα.Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ,μέχρι να έχουμε μια σφιχτή γέμιση(σταθερή στο κουτάλι μας)  Έπειτα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.Το φτιάχνουμε από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε την ζύμη για το φύλλο μας. Θέλουμε μια σκληρή ζύμη,την οποία αφού βάλουμε για λίγο στο ψυγείο,μετά την ανοίγουμε σε λεπτό σχετικά φύλλο.Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με κουπάτ,ή ένα ποτήρι και βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση μας,χωρίς να τα ξεχυλίσουμε γιατί φουσκώνουν πολύ με το ψήσιμο.Τσιμπάμε γύρω-γύρω και τοποθετούμε σε ταψάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα....







1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.