Header Ads




Γλυκό κουταλιού πατάτα

Για αυτή τη συνταγή ευχαριστούμε πολύ την φίλη μας Σοφία! Ξέραμε για γλυκό κουταλιόυ κεράσι, καρυδάκι κλπ κλπ αλλά για γλυκό κουταλιού πατάτα πρώτη φορά ακούσαμε και ομολογούμε πως έβαλε στην πρίζα για να το δοκιμάσουμε! Φωτό μόλις το φτιάξουμε!

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη σαν το τυρί μικρό μακαρονάκι ή αν θέλουμε μπαστουνάκι, αλλά δεν το συνιστώ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και ζάχαρη όσο είναι η πατάτα, αφού την έχουμε πλύνει και στραγγίξει καλά με τα χέρια μας. Παράδειγμα 900γρ πατάτα 900γρ ζάχαρη.


Βάζουμε ότι μυρωδικό θέλουμε, βανίλια, κανέλα, αμπαρόριζα, γαρύφαλο, φλούδα πορτοκαλιού, λεμόνι. 


Μόλις αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα την πατάτα.


Ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι σιροπιάζει. Εάν τελειώνει το νερό προσθέτουμε λίγο ζεστό.


Δοκιμάζουμε την πατάτα μετά από 30 λεπτά και είναι στην κρίση μας εάν το θέλουμε μαλακό ή τραγανό.


Τέλος ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού γλυκόζη.
Αν πάρουμε ένα κουταλάκι της σούπας σιρόπι και το ρίξουμε από ψηλά και δούμε ότι δεν έχει συνέχεια ροή, τότε είναι έτοιμο.



Εάν το δοκιμάσετε αναμένουμε τις εντυπώσεις σας!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.