Header Ads




Τενερίνα σοκολάτας!



Υλικά:

-200 γρ. κουβερτούρα
-100 γρ. βούτυρο(τύπου Κερκυρας)
-3 αυγά
-170 γρ. ζάχαρη(άσπρη)
-2 κουτ. σούπας αλεύρι
-ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε σιγά-σιγά το βούτυρο και την σοκολάτα προσέχοντας να μην βράσουν τα υλικά μας αλλά απλά να ζεσταθούν για να λιώσουν.
Αφαιρούμε από την φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους των αυγών.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας και το αλεύρι.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν αρκετά και αποκτήσουν υφή "σύννεφου".
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,στρώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολα ή σε λαδωμένη/βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 27 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Σερβίρουμε το γλύκισμά μας σε κομμάτια,αφού το πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη άχνη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Your comments make me smile :-)

Kalli Kent. Από το Blogger.