Follow Kalli

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Τενερίνα σοκολάτας!

Έτοιμοι για ένα πολύ πολύ εύκολο και πολύ σοκολατένιο γλυκάκι;;;
Τενερίνα σοκολάτας...σοκόλαση σας λέω!!!
Είναι σαν υγρό κέικ!!!

Τενερίνα σοκολάτας!


Υλικά:

-200 γρ. κουβερτούρα
-100 γρ. βούτυρο(τύπου Κέρκυρας)
-3 αυγά
-170 γρ. ζάχαρη (άσπρη)
-2 κουτ. σούπας αλεύρι
-ζάχαρη άχνη


Τενερίνα σοκολάτας!

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε σιγά-σιγά το βούτυρο και την σοκολάτα προσέχοντας να μην βράσουν τα υλικά μας αλλά απλά να ζεσταθούν για να λιώσουν.
Αφαιρούμε από την φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους των αυγών.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας και το αλεύρι.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν αρκετά και αποκτήσουν υφή "σύννεφου".
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,στρώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα ή σε λαδωμένη/βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 27 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Σερβίρουμε το γλύκισμά μας σε κομμάτια,αφού το πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη άχνη ή με μπάλα παγωτού!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your comments make me smile :-)